You are currently viewing Tricouri – 5 metode de întreținere

Tricouri – 5 metode de întreținere

Tricouri: care sunt recomandările pentru o bună întreținere? Află mai multe informații!

Știm din experiența personală că atunci când te simți bine într-un tricou ai vrea să îl ai aproape mereu. Din nefericire, dacă nu avem grijă corespunzător de tricouri, acest lucru este puțin probabil să se întâmple.

Ne mândrim cu un număr mare de colecționari de bijuterii purtabile marca Fuyor (Atenție! Dau dependență!). Din acest motiv în rândurile de mai jos oferim câteva instrucțiuni de bază despre cum să  vă curățați și să vă îngrijiți corect tricourile. Dacă ții cont de următoarele 5 reguli, vei putea încetini considerabil procesul natural de îmbătrânire al tricourilor tale, ceea ce va prelungi în cele din urmă durata de viață a acestora.

Împarte-le pe culori și ai grijă la detalii

Foarte important este să citiți cu atenție instrucțiunile de pe eticheta produsului, temperatură, program de spălare, detergenți recomandați etc. În egală măsură încercați să le împărțiți în funcție de gama de culori și să alocați un detergent specific. Tot ce e alb merge cu alb, negru cu negru și colorate la colorate! Spălarea tricourilor albe de vară cu alte articole albe ajută la împiedicarea decolorării acestora. Puteți preveni ca un tricou alb să devină gri sau chiar să se decoloreze  dacă evitați spălarea lor cu alte articole de culoare diferită. 

Puteți obține rezultate și mai bune dacă sortați rufele după tipul de țesătură, deoarece articolele mai groase sau îmbrăcămintea atletică pot avea cerințe de curățare diferite decât, de exemplu, o bluză de vară extrem de delicată. Consultați întotdeauna eticheta de îngrijire a îmbrăcămintei dacă nu știți cum să spălați o nouă achiziție. Este indicat să alăturați și un balsam de rufe destinat gamei de culori. Detergenții naturali care nu folosesc substanțe chimice nocive sau substanțe pe bază de petrol devin din ce în ce mai populari și îi recomandăm cu încredere.

Căldura intensă poate provoca deteriorarea permanentă a unui tricou din bumbac 100%. Este esențial să știi la ce temperatură să speli pentru o curățare optimă, având în vedere că detergenții funcționează mai bine la temperaturi mai ridicate. În timp ce majoritatea tricourilor de o nuanță mai închisă pot fi curățate într-un ciclu la rece, vă recomandăm să spălați tricourile la o temperatură de aproximativ 30 de grade.

Dacă vrei ca tricoul tău alb să-și păstreze aspectul sau să previi colorarea nedorită, cum ar fi îngălbenirea sub brațe, spală-l la 30 – 40 de grade maxim. Dacă vă spălați hainele la o temperatură mai scăzută (să zicem, 30 de grade în loc de 40), vă puteți economisi consumul de energie cu până la 30%. O veste excelentă pentru mediu și factura la utilități.

Reduceți frecvența spălărilor

Cel mai îndrăgit material pentru tricouri este bumbacul. Bumbacul de calitate este durabil și confortabil, dar fibrele naturale devin mai tensionate cu fiecare spălare, grăbind îmbătrânirea și decolorarea tricoului tău. Prin urmare, una dintre cele mai importante sugestii pentru a prelungi durata de viață a tricourilor preferate este pur și simplu să le speli mai puțin, adică mai rar.

În acest caz, mai puțin înseamnă mai mult. Spălarea manuală este și ea o sugestie bună de foarte multe ori și chiar recomandată pe etichetă (mai ales în cazul celor pictate).  Menținerea unui tricou din bumbac 100% departe de mașină de spălat și uscător cât mai mult posibil îi va prelungi durata de viață și îl va menține bine pentru o lungă perioadă de timp.

Spălați, uscați și călcați pe dos

În fapt, conceptul de „înăuntru în afară” este recomandat pentru toate hainele din garderobă. Astfel abraziunea inevitabilă are loc pe partea interioară a îmbrăcămintei, în timp ce exteriorul vizibil nu este deteriorat sau este mai puțin afectat.

Călcatul pe dos asigură logevitatea imprimeului, a picturii sau broderiei și cu siguranță are un aport considerabil în reducerea accidentelor. Nu uita să testezi fierul de călcat înainte de a-l folosi direct pe țesătura tricoului, dacă din greșeală ai setat temperatura la un grad prea ridicat poți arde țesătura și în cele mai multe cazuri acest fenomen este vizibil pe ambele părți.

În cazul fericit în care mașina de spălat are o setare specială ce permite „reducerea cutelor” – o puteți utiliza pentru a preveni ridurile țesăturii. Reducerea ciclului de centrifugare al programului de spălare ajută, de asemenea, la combaterea șifonării, dar aceasta înseamnă că tricoul va fi puțin mai umed la ieșirea din mașina de spălat.

Dacă deții un uscător de rufe sau mașina ta are și program de uscare, este important să ști că procesul de uscare este responsabil pentru contracția naturală a tuturor articolelor din bumbac. Pentru a minimiza posibilitatea de a le micșora în dimensiuni, agățați tricourile să se usuce în loc să folosiți acest proces. Dacă vrei să nu se estompeze prea mult culorile hainelor uscate în aer liber, ar trebui să le ferești de lumina directă a soarelui. După cum am menționat anterior, articolele din bumbac 100% tind să sufere la temperaturi ridicate.

Când călcați tricoul, vă recomandăm să călcați tot pe dos și să utilizați funcția de abur a fierului de călcat. Umiditatea țesăturilor din bumbac înainte de călcare va face ca fibrele să fie mai netede, iar cutele persistente se vor aplatiza mai ușor. Atunci când călcați, aveți grijă deosebită în jurul gâtului și umerilor: nu ar trebui să le întindeți prea mult aici, deoarece nu doriți ca tricoul să-și piardă forma

Tratează imediat petele

Atunci când obțineți o pată pe un anumit loc al tricoului, prima și cea mai importantă regulă este să tratați pata imediat, nu așteptați. Materialele naturale, precum bumbacul sunt recunoscute pentru absorbția lichidelor, așa că, dacă începi mai repede să îndepărtezi pata este mai ușor să o scoți complet din material.

Din păcate, nu există detergent universal sau produs pentru îndepartarea petelor care sa fie ideal și general recomandat. De multe ori, cu cât funcționează mai eficient un agent de îndepărtare a petelor, cu atât este mai agresiv cu materialul. Ca un pas inițial, recomandăm să clătiți pata cu apă caldă și apoi să adăugați puțin detergent special pentru pete, dar destinat materialelor delicate.

Depozitați-le corect

În mod ideal, tricourile ar trebui să fie depozitate îndoite și întinse pe o suprafață plană. Țesăturile mai subțiri se pot întinde atunci când sunt atârnate pe umeraș mult timp sau pot prelua din forma acestuia. De evitat presarea lor exagerată sau aglomerarea lor în șifonier. În cazul tricourilor cu un imprimeu cauciucat sau cu broderie, evitați cutele directe pe model pentru a evita deformarea acestuia.

În cazul în care preferați varianta de umeraș, utilizați umerașe largi, astfel încât greutatea acestuia să fie distribuită mai uniform. Asigurați-vă că introduceți umerașul prin partea de jos, astfel încât să nu întindeți prea mult decolteul.

Pe scurt, ai grijă de tricoul tău preferat și el va avea grijă de starea de bine. Îți va aduce un vibe pozitiv la fiecare purtare și va fi mereu acolo pentru a te ajuta să îți pui în valoare personalitatea ta colorată. Iar dacă ți-a plăcut acest articol nu uita să îl împărtășești și cu prietenii.

Cu drag,

Echipa Fuyor